Jachthond verleidt Belgische douane

We zijn onderweg naar Frankrijk, waar we een paar dagen gaan trainen met onze Duitse Staande Korthaar “Jambo”. Ergens in België rijden we omdat er een wegomleidingen was, door een klein dorp. Langs de kant van de weg staat in een zijweggetje een auto van de douane.

Achter ons draait de douaneautoriteiten de weg op en wij worden gevolgd. Al snel gaat de sirene aan en we worden gepasseerd. Het bordje “volgen” gaat aan en en we worden aan de kant gezet. Vier stoere douaniers met kogelvrije vesten aan, stappen uit en komen met veel machtsvertoon naar ons toe gelopen.

Douanier:  “parlez vous Français?

Ikke:          “Oui”

Douanier:   “Deutz, English ?”

Ikke:           “ oui, oui, oui, tous”

U komt uit Nederland? 

Waar gaat u naar toe en wat gaat u daar doen?

Ik leg uit dat we in Frankrijk een paar dagen gaan trainen met onze hond.

Inmiddels is Hans uitgestapt en heeft de schuifdeur bij Jambo geopend. De stoere mannen stappen om de auto heen om te kijken bij het hondje.

Vervolgens pakt onze jachthond de stoere mannen helemaal in met zijn charmes en knuffels. De douaniers zijn zo onder de indruk van de hond dat ze vergeten waar ze mee bezig zijn.

We kunnen zonder verder onderzoek doorrijden. Pfff… dankjewel Jambo. Bij controle zouden we echt de sigaar zijn want we hadden trainingswild (ganzen,meerkoeten), alarmpistolen en een dummylauncher bij ons. Volgens mij niet echt legaal.